Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Bel ağrıları hemen her insanın karşılaştığı sorunlardır. Can sıkıcı bir sorun olsa da çoğu zaman aldırış edilmez bile. Ancak bu ağrılar ilerlediği zaman tedavisinin çok daha zor olacağını unutmayın. Bu yüzden mutlaka bir doktora görünmeniz faydalı olacaktır.

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gitmeli? 

Bir süredir bel ağrısı yaşıyor ancak bel ağrısı için hangi doktora gitmeli bilmiyorsanız size ışık tutalım. Bu ağrılara ortopedi ve fizik tedavi bölümleri bakmaktadır. Bulunduğunuz yerde hangisi varsa o bölüme başvurabilirsiniz. Doktora gitmeden önce bir süre ağrılarınızı gözlemleyin. Ağrıların hangi bölgede ve ne şekilde oluştuğu, hangi dönemlerde daha çok görüldüğü ya da şiddeti gibi hususlarda doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Bel Ağrısı Belirtileri Nelerdir? 

Bel ağrısı genelde yavaş yavaş gelen bir ağrıdır. Beldeki uyuşma, karıncalanma gibi belirtiler ağrı ile sonuçlanabilir. Oturma pozisyonunuzu düzeltmenize ya da dinlenmenize rağmen geçmeyen ağrılar olağandışıdır. Düşme, yanlış ya da ani hareketler gibi olaylar da bel ağrısını tetikler. Bel ağrısı kendisini en çok eğilip, kalkma durumunda gösterir.

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir? 

Bel ağrısına iyi gelen bir takım şeylerle ağrılarınızı hafifletmek mümkündür. ancak bu yöntemler doktora gidene kadar sizi idare edecek geçici yöntemlerdir. Bel ağrısına hangi bölüm bakar bahsetmiştik bu bölümlerden randevu alın ve doktora gidene kadar kendinizi rahatlatmakla yetinin. Beliniz ağrıyorsa kaslarınızın güçlü olması çok önemlidir. Bu yüzden normal hayatta hafif egzersizler yapmak gerekir. Ancak bel ağrınız varsa en iyi yol çok yumuşak olmayan bir zeminde sırt üstü dinlenmektir.

Ne Zaman Doktora Gitmeli? 

Bel ağrısı belirli sinyaller veriyorsa mutlaka doktora gidilmelidir. Bağırsak ve mesane sorunları yaratıyorsa, ateş yapıyorsa, bacaklarda uyuşma hissi veriyorsa, şiddetli şekilde ağrı varsa, ağrı bacaklara da yayılıyorsa, kilo kaybı yaşanıyorsa mutlaka doktora gidilmelidir. Ani hareketlerle zorlama ya da düşme gibi durumlarda da doktora başvurmakta yarar vardır. Bel ağrınız oluştuktan son dinlenmeye ve kişisel bakımınıza dikkat etmenize rağmen iki haftadır geçmeyen bel ağrısı yaşıyorsanız doktora gitmeniz şarttır.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir