Endokrinoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Çoğu kişi hastaneye gittiğinde hangi bölüme başvuracağını bilemez. Genel olarak bilgi sahibi olmak adına yazımızda endokrinoloji bölümün hangi hastalıklara baktığından söz edeceğiz. 

Endokrinoloji bölümü, vücudun salgı bezleri ile alakalı vücuttaki hormon azlığını ya da fazlalığı tespit ve teşhiste görev yapan bölümdür. Vücuttaki hormonların düzenli olarak salgılanıp salgılanmadığı konusunda bilgi alınmasını ve alınan veriler üzerinde tedavinin belirlenmesini sağlar. 

Endokrinoloji bölümündeki hastaların çoğu hipofiz bezi hastalıkları, böbrek üstü bezi hormonları, paratiroid hormonları, testis hormonları, yumurtalık hormonları ve tiroid hormonlarının test edilmesi için kullanılan bölümdür. Vücutta salgılanan hormonların alt ve üst değerlerinin belirlenmesinde ve sonuçların alınmasından sonra tedavi süreci başlatılır. Uzman öncelikle ilaç tedavisi ile tedaviye başlayabilir. Bunun dışında ek tedaviler uzman tarafından belirlenir. Ilgili bölüm tedavi bitene kadar hastayı belirli aralıklarla test yapmaktadır. Endokrinoloji bölümü günümüzde en yoğun olan bölümlerdendir. 

Vücutta salgılanan hormonlar sağlıklı bir bireyde olması gereken hormon salgısına göre tedavi süreci başlayabilmektedir. Salgı bezlerinin vücudumuzda sağlığımızı korumak için büyük önem taşıdığı göz önünde bulundurularak ek tedavi yöntemlerine ya da diğer bölümlere yönlendirme yapılabilmektedir. Hormon tedavisi gören kişiler endokrinoloji bölümüne mutlaka başvurması gerekmektedir.

 Vücuttaki salgı bezleri doğru çalışmadığı takdirde vücut buna tepki verecektir. Bu yüzden hormon tedavileri uzun tedavi süreçlerinden geçmektedir. Endokrinoloji bölümünde tedavi gören kişilerin düzenli olarak hormon testi yaptırmaları gerekmektedir.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Dermatoloji Nedir? Dermatoloji Hangi Hastalıklarla İlgilenir?

Dermatoloji Nedir? İnsanların vücudunu kaplayan ve en büyük organ kabul edilen deride oluşabilecek her türlü …

1 Yorum Var

  1. Endokrinoloji bölümüne dahiliyeden başka bölüm sevk yapabilir mi? Mesela genel cerrahi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir