Hunter Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Hunter sendromu, eksik veya yanlış çalışan bir enzimin neden olduğu çok nadir, kalıtsal bir genetik bozukluktur. Vücudumuz bazı kompleks molekülleri parçalayacak enzime sahip olmadığından veya yetersizliğinden ötürü bu moleküller yüksek miktarlarda birikir.
Hunter sendromunda, bu zararlı maddelerin büyük miktarlarda birikimi sonuçta görünüş, zihinsel gelişim, organ fonksiyonları ve fiziksel kabiliyetler etkilenir. Çoğunlukla erkeklerde görülür. Hunter sendromu için tam bir tedavi yok. Şu an Hunter sendromu için uygulanan tedavi semptomların ve komplikasyonların tedavisidir.

Hunter Sendromu Belirtileri Nelerdir?

  1. Genişlemiş bir kafa (makrosefali) 
  2. Dudak kalınlaşması 
  3. Geniş bir burun 
  4. Derin, keskin bir ses 
  5. Anormal kemik boyutu veya yapısı 
  6. Şişmiş karın 
  7. İshal
  8. Eklem sertliği 
  9. Agresif davranışlar 
  10. Yetersiz büyüme 
  11. Gecikmeli gelişme

Hunter Sendromu Tanısı Nasıl Konulur?

Hunter sendromuyla doğan bebekler doğumda hemen her zaman sağlıklı görünürler. Yüz özelliklerinde meydana gelen değişiklikler genellikle bir şeylerin doğru olmadığını gösteren ilk işarettir. 
Kan, idrar veya doku örnekleri tanı için yardımcıdır. Genetik bir analiz tanıyı doğrulayabilir. 
Hunter sendromu yavaş ilerlediğinden ve belirtileri diğer bazı bozukluklarla benzerlik gösterdiğinden, kesin teşhis biraz zaman alabilir.

Hunter Sendromu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hunter sendromu için bir tedavi yöntemi olmadığından hekiminiz, hastalığın ilerlemesiyle birlikte çocuğunuza bir miktar rahatlama sağlamak için belirtileri ve komplikasyonları yönetmeye odaklanır.
Merak ettiğiniz hususları yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vereceğiz.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Oslo Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisi Nasıl Yapılır?

Patolojik doğası dışında psikoloji ve ideolojik bağlamda da bir sendrom olarak kabul gören Oslo Sendromu, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir