Skolyoz Hastaları Günlük Hayatlarında Nelere Dikkat Etmeliler?

Skolyozun ilerlememesi için bazı şeylere dikkat etmelisiniz. Skolyoz hastalığı derece derece olmak üzere değişir. Yani bir kişide görülen Skolyoz hastalığı yüzde 30-50 derecesinde iken başka bir kişide yüzde 80 gibi ileri bir safha da olabilir. Kimileri çok küçük yaşlarda bu hastalığın ileri safhaları ile mücadele etmek zorundadır. Çok ağır ameliyatlar olmak zorunda olup yıllar boyu bir korse takmak zorunda kalabilmektedirler.

Peki, Bu Hastalık Neden Oluyor Bu Hastalığa Yakalanmamak İçin Korunma Şansımız Var Mı? 

Skolyoz hastalığının belirgin sebepleri henüz bilinmemekle beraber genetik yatkınlık ve ağırlık kaldırma gibi nedenlerden ortaya çıktığı en çok tahmin edilen sebeplerdendir. Ayrıca küçük yaştan itibaren sürekli kambur yürüyen ve ağır yük taşıyan çocuklarda ileride skolyoz hastaliği görülmesi, hastalığın nedenleri arasında bunları da gösterilmesini neden olmaktadır.

Skolyozun İlerlememesi İçin Neler Yapılmalı? 

Özgüven problemlerinden dolayı birçok çocuk kambur yürümektedir. Sorunun derinine indiğinizde aslında birçok kambur yürüyen kişinin temelde özgüven problemi yaşadığı görülür. Bu yüzden öncelikle çocuğumuzu iyi tanımalı ve ona bu konuda yardımcı olmalıyız. Sürekli onları bu konuda uyardığınız zaman bir yerden sonra kendisi artık dik yürümeye başlayacaktır. Gerekirse yaşı ilerlemeden doktor tavsiyesi ile korse kullanımına belli aralar başlanması dik durma alışkanlığına büyük katkı sağlayacaktır. Yüzmeye gitmek skolyozun iyiye doğru eğilim göstermede yardımcıdır. Skolyoz hastalarının kesinlikle sağına ve soluna uyuması, hastalığın ilerlemesine sebep olabilir. Nitekim Skolyoz hastası olan kişilerin sağına soluna yattıktan biraz sonra bellerinde bir ağrı olduğunu fark edeceklerdir. Bu yüzden bunun yerine sırt üstü ve yüz üstü yatmaları gereklidir. Ayrıca ağır kaldırmaktan da uzak durmak gerektiği bilinmelidir. Böylece skolyoz hastalığının derecesi ilerlemeyecektir.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir