Basur İçin Hangi Doktora Gidilir?

İfade edilmese de insanların birçoğunda bulunan hemoroid ya da diğer adıyla basur hastalığı hakkında önemli bilgileri sizler de yazımızda bulabileceksiniz. Bu sayede hastalığın ne olduğunu, nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve aynı zamanda da hangi doktora gitmeniz gerektiğini ayrıntılı bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Basur Nedir? 

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığı makat hastalıkları arasında yer almaktadır. Bu hastalığın birçok nedeni bulunmaktadır. İç ve dış hemoroid olmak üzere çeşitleri bulunan bu hastalık kanamalı bir şekilde görülebilmektedir. İlerleyen hastalık durumlarında ise hastanın oturması dahi hayli zor olabilmektedir.

Basur Neden Oluşur? 

Basur hastalığı varis hastalığında olduğu gibi damarların oldukça fazla genişlemesi neticesinde ortaya çıkmaktadır. Bu durumun meydana gelmesinin temel nedeni hastaların kusurlarıdır. Genellikle tuvalette uzun kalma, yanlış beslenme gibi dikkatsizlik neticesinde bu hastalıklar ile karşılaşmak söz konusu olmaktadır. İnsanlarımızın bilinçsiz olmaları nedeniyle bu hastalığın görülme oranı her geçen gün daha da çok artmaktadır. Özellikle kabızlık sonrasında tuvalette kalma süresinin uzaması ve ıkınmaya bağlı olarak makat bölgesinin zorlanması burada birtakım damarların genişlemesine neden olmaktadır. İşte basurun en büyük düşmanlarından birisi de bu olmaktadır.

Belirtileri Nelerdir? 

Basur hastalığının belirtileri arasında en başı elbette ki kanama çekmektedir. Birçok kişinin şikayet ettiği bu durum basur başlangıcında ağrısız bir şekilde gerçekleşmektedir. Ayrıca ağrı da meydana geliyorsa bu durumda makat çatlağı oluşması durumu söz konusu olabilir. Bu hastalıkta kabızlığa bağlı olarak aşırı zorlama neticesinde ortaya çıkmaktadır. Hemeroid hastalığının giderek daha da çok ilerlemesi ile makatta memeler oluşacaktır. Başlangıç seviyesinde bu memeler kendiliğinden rektuma girerken seviye daha da çok ilerledikçe bu mümkün olmamaktadır. Dolayısıyla da oturup kalkarken bu şişlikler hissedilmekte ve ağrı yapmaktadır. Özellikle sıcak havalarda terleme ile birleşince hastalık daha da fazla azıtabilmektedir.

Hemeroit Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Hemeroit denilince akıllara direkt olarak ameliyat gelmektedir. Ancak ifade etmek gerekir ki bu sadece ilerlemiş olan vakalar için geçerlidir. Basit düzeyde olan hastalıklarda lazerli hemeroit tedavisi uygulanmaktadır. Bu sayede hastalık çok kısa süre içerisinde tedavi edilmekte ve meme ile anama sorunları tarihe karışmaktadır. Dolayısıyla bu sorun daha da ilerlemeden sizler de tedavi olmalısınız.

Hangi Doktora Gidilmeli? 

Basur için hangi doktora gitmeli sorusunun cevabı genel cerrahi olmalıdır. Kimi hastalar iç hastalıkları uzmanlarına gitmektedir ancak bu doğru değildir. Zira iç hastalıklarında sorun bilinse dahi çözüm bulmak mümkün değildir. İşte bu sebeple genel cerrahi doktorları arasından proktoloji uzmanlarına gidilmesi gereklidir. Böylelikle sorun en iyi şekilde çözüme kavuşturulacak ve ağrılarınız dinecektir. O halde sizler de bu ağrılardan muzdarip iseniz daha da vakit kaybetmeden işin uzmanı olan doktorlara müracaat ediniz. Bu sayede ameliyat olmadan sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir