Psikosomatik Nedir? Psikosomatik Ne Anlama Gelmektedir?

Psikolojik alt temeli olan fiziksel hastalıklara verilen addır. Yunanca ruh demek olan “psyche” kelimesi ile beden demek olan “soma” kelimelerinin birlikte kullanılmasından meydana gelir. Psikolojik problemler ve duygular içe dönük insanlarda özellikle bedeni çok daha fazla etkiler.

Birey hareket ve davranışlarını kısmen de olsa kontrol edemez hale gelir. Saçlarda beyazlaşma erken yaşlarda oluşabilir ve egzama gibi cilt hastalıkları oluşabilir. Karın ve mide ağrıları sık meydana gelir, halsizlik ve yorgunluk çok sık oluşur.
Ciltte, sindirim sisteminde ve bazı organlarda problemler oluşabilir. Çocuklarda ve genç kızlarda çok daha fazla görülür. Üzüntünün dışarıya vurulamaması ve duyguların içe atılıp bastırılmaya çalışılması durumlarında kişide psikolojik olarak ağrı hissetme yaşanır.
Çocukluk çağlarında yaşanan olumsuz hadiselerin sonradan açığa çıkması biçiminde kendini açığa çıkartabilir. Ayrıca sebepleri arasında içteki sıkıntının bedenle özdeşleştirilmesi de söylenmektedir. Bu tarz problemi olan kişilerin mutlaka en kısa sürede konunun uzmanı bir doktora görünmesi gerekmektedir.
Uygulanacak ilaç tedavisi ile hastaların çok önemli bölümü sağlıklı bir yapıya kavuşmaktadır.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

tıp sözlük

Vazokonstrüksiyon Nedir? Tıpta Nasıl Kullanılır?

Vazokonstrüksiyon tıpta genelde kan damarlarının küçülmesi ve daralması ile giden durumu ifade eden bir kelimedir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir